BURSLULUK SINAVI(İOKBS) BAŞVURULARI BAŞLADI

4 Eylül 2022 tarihinde uygulanacak olan İlköğretim  ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı(İOKBS) başvuruları bugün itibariyle başladı.

Başvurular 21 Nisan 2022-13 Mayıs 2022 tarihleri arasında aşağıdaki bağlantıdan yapılacaktır.

Başvuru yapacak adaylar aşağıdaki belgeleri hazırlayıp, belirtilen süre içinde okul idaresine teslim etmek zorundadır.

1. Kılavuzun 19. sayfasında yer alan Ek-1 belgesi doldurulup, okul idaresine teslim edilecek.

2. Ek-1 belgesiyle birlikte velinin 2021 yılına ait 12 aylık gelirini gösteren maaş bordrosu,

3. Nüfus kayıt örneği(e-devletten alınabilir),

5. Velinin bakmakla yükümlü olduğu kişi ya da kişiler varsa bunlara dair mahkeme kararı örneği,

6. Velinin yararlanacağı kontenjan varsa buna dair belge,

5. Veli çalışmıyor ise SGK kaydı olmadığına dair belge(e-devletten alınabilir)

NOT: İşlemler öğrenci velisi tarafından yapılacaktır.

21.04.2022 1388

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu 2022

(Kılavuzu Lütfen İnceleyin)